Om littkritikk.no:

Littkritikk.no er en ny portal for litteraturkritikk av norske skjønnlitterære bøker. Ansvarlig redaktør er Mari Nymoen Nilsen.

 

Vi skal forsøke å anmelde alle skjønnlitterære debutanter for voksne utgitt av etablerte, norske forlag. Vi vil også, så langt det lar seg gjøre økonomisk, anmelde andre- og tredjeboksforfattere.

 

Vi ønsker at forfattere skal eksistere. Spesielt viktig er det for et helt ferskt forfatterskap å bli løftet frem i offentligheten gjennom kritikk og vurdering. Derfor har vi etablert nettstedet littkritikk.no for å sørge for at de ferske forfatterskapene blir anmeldt. Bøkene skal bli lest, analysert og omtalt med respekt og kritisk blikk.

 

På sikt ønsker vi å utvide vårt dekningsområde, slik at vi kan anmelde mer av det som utgis av skjønnlitterære bøker i Norge.

 

Littkritikk.no eies av Littkritikk.no DA og ble etablert av Brynjulf Jung Tjønn, Gabriel Michael Vosgraff Moro og Mari Nymoen Nilsen i 2015. Alt av økonomisk overskudd går til å anmelde flere bøker og videreutvikle nettsiden.

 

Vi er støttet av Fritt Ord og Norsk Kulturråd.

 

 

Redaksjonen:

 

Mari Nymoen Nilsen

Forfatter. Bakgrunn som litteraturkritiker i VG og Adresseavisen, nå redaksjonsmedlem i Bokvennen. Tidligere journalist og redaktør for Jung forlag. Debuterte med diktsamlingen Dette er musikk i 2014. 

 

Leif Høghaug

Forfatter og tidligere redaktør i Bokvennen Forlag. Hovedfag i litteraturvitenskap og undervisningserfaring fra UiO og forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø. Har skrevet litteraturkritikk i flere medier og jobbet i Kritikerlaget. Fast spaltist i Dag og Tid. 

 

Anne Schäffer

Kritiker og frilansjournalist. Litteraturkritiker i Vårt Land (2016-), periskop.no og barnebokkritikk.no, Tara (Bonnier) (2006-) og kunstanmelder i NUMER. I juryen for Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur (juryleder i 2014). Tidligere litteraturkritiker i Bergens Tidende (1996-2016). Bakgrunn som redaktør for NUMER, tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst (2000-2015) og tidligere leder av Norsk kritikerlag. Tidligere kunstkritiker i Dagsavisen og i tidsskriftet Kunsthåndverk.

 

OIa Jostein Jørgensen

Forfatter og frilans oversetter. Tidligere medlem av redaksjonsrådet i Bokvennen, drevet med mikroforlaget Det stille forlaget og vært seksjonsleder for skjønnlitteratur i Norli Universitetsgata. Siste utgivelse: novellesamlingen Ingen drømmer om Oslo, Aschehoug 2014. 

 

Maiken Horn Bolset

Tidligere film- og litteraturjournalist i radio. Debuterer med diktsamling hos Cappelen Damm høsten 2016.

 

Ine Lavik

Skribent og frilans tekstkonsulent. Har master i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen, og to års studier ved Skrivekunstakademiet i Hordaland.

 

Merete Røsvik Granlund

 

 

 

 

 

Annonser:

  • Facebook B&W
  • Black Instagram Icon
  • Twitter B&W

Littkritikk.no er støttet av: